Ingatlan értékbecslés magabiztosan 2 – Amikor a vevőjelölt számonkéri az áradat
értékmeghatározás,  Ingatlan eladás,  Ingatlan vásárlás,  ingatlanpiac

Ingatlan értékbecslés magabiztosan 2 – Amikor a vevőjelölt számonkéri az áradat

Olvasási idő: 2 perc

Ha folyamatban van már az ingatlan eladásod, akkor szinte biztos, hogy találkoztál te is olyan érdeklődővel, akiről a mostani cikk szól. Körbejárja az ingatlanod, láthatóan tetszik neki, de hirtelen megáll, rád néz, majd egyenesen megkérdezi, hogy miként lehet az, hogy egy utcával odébb, egy hasonlóan jó állapotú szintén 1 szobás lakás 20%-kal olcsóbb.

Nyilvánvalóan a komoly alku elérésnek a szándéka vezéri ezt a potenciális vevőjelöltet.

Te mit kezdesz egy ilyen szituációval?

Nézzük, hogy mik a lehetőségeid.

A gyakori forgatókönyv

Elképedsz, hápogsz, és részben megbántva azt mondod, hogy ennek a lakásnak ennyi az ára, ennyiért hirdeted.

Az ébredő negatív érzéseid mellett is érzed, hogy ez bizony gyenge érv volt. Nem sikerült az áradat megvédened. A vevőjelölt ebben egyetért is veled, ezért úgy érzi, hogy igaza van: te indokolatlanul túl drágán kínálod a lakásodat. Ha ad is ajánlatot, akkor nagy alkuval, mert nyilván nem akar rosszul járni.

Elég kétséges, hogy létrejön vele az üzlet…

De nem baj, majd jön más, vígasztalod magad. S néhány nap, hét esetleg hónap múlva valóban megjön a másik vevőd.

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

Egy általam javasolt forgatókönyv

Én hasonló helyzetben vissza szoktam kérdezni, mivel tudom, hogy megalapozott az áram, és tudok ingatlant elemezni. A legtöbb esetben elegendő egy fontos árbefolyásoló tényezőre rákérdezni, hogy világos legyen az árak közötti különbség.

A fenti példa a valóságban is megtörtént velem. Itt megérdeklődtem a hölgynél, hogy a másik ingatlan mekkora területű. Mikor kiderült, hogy 30%-kal kisebb, akkor nyugodtan tudtam neki mondani, hogy jobb üzletet csinál ezzel a lakással, hiszen 30%-kal több és csak 20%-kal drágább.

Igen, jól gondolod, a vevőjelölt elképedt, csöndben maradt, és láthatóan hatott az érvem rá. Sikeresen megvédtem az árat, több ilyen irányú kérdés nem hangzott el. Egészen más volt így a beszélgetésünk-tárgyalásunk folytatása. 

Ez a nyugalom és magabiztosság neked is elérhető

Szeretném veled megosztani ezt az érzést, amikor nyugodt és magabiztos vagy az áradat illetően – bárki is kérdőjelez meg éppen. (Ajánlom figyelmedbe előző blogcikkemet is, melyben azt a szituációt vizsgáltam meg, amikor egy barátod szerint épp drágán készülsz vásárolni.)

Ezért hoztam létre a Magabiztos ingatlanár meghatározás kurzust, hogy abban át tudjam adni az ehhez szükséges tudást és tapasztalatot. A 4 hetes élő, online kurzuson tanultak nyomán tudatosan, objektív alapokon tudsz majd ingatlant elemezni és az árukat meghatározni.

Kérd a kurzus ingyenes tartalmát!

Szeretnék neked a döntésed előtt egy bepillantást nyújtani a fenti kurzusba. Ezért létrehoztam neked az ingyenesen letölthető Útmutató a magabiztos ingatlanár meghatározáshoz ebookot, melyben a kurzus tematikájának megfelelő lépések vannak bemutatva. Azok mentén akár ma elkezdheted az ingatlanárazásod elkészítését.

A kurzusban ezeken a lépéseken megyünk majd végig sokkal részletesebben. Ha az Útmutató alapján úgy érzed, gondolod, hogy ebből szeretnél többet tudni, akkor szeretettel várlak a Magabiztos ingatlanár meghatározás – Nyugalom és megalapozott érv az ártárgyalásban kurzuson.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük