Hinkel Szilvia

Ingatlan Coach

Hinkel Szilvia vagyok, és szenvedélyem az épített környezetünk. Elvarázsolt a téma összetettsége, fontossága és az emberek életére gyakorolt óriási hatása. Egyszer megpróbáltam eltávolodni a témától, két hónapig sikerült is…

Így kezdődött még gyerekkoromban…

Kecskeméten nőttem fel egy otthonos, családi házas környéken. Édesanyám révén szorgalmas, német származású, paraszti családból származom, míg édesapám révén szintén szorgos magyar munkáscsaládból. Mindketten első generációs diplomások voltak.

Az utcánkban lakott egy építész a családjával. Olyan 8 éves lehettem, mikor a kislánya áthívott játszani magukhoz. Hogy milyen szokatlan volt az a ház! Teljesen más, mint a miénk. Néhány óra után megállapítottam, hogy ez a család másként működik, többek között mert a terek és azok összekapcsolódása mást enged meg nekik.

Valóban ilyen hatása van a körülöttünk lévő térnek, hogy befolyásolja, miként kapcsolódunk egymáshoz? Napokig gondolkodtam a válaszon, és arra jutottam, hogy igen: a kapcsolatainkra, ránk igen jelentős, de nem tudatosított hatása van.

Folytatás egyenes úton a …

Mondhatni egyenes út vezetett innen az Építészmérnöki Karra, de egy sikertelen rajzfelvételinek hála egy hirtelen igazítással a BME Építőmérnöki Karán kezdtem, majd végeztem az egyetemet, mint okleveles szerkezet-építőmérnök.

Az egyetem első éveiben öröklés révén elérhetővé vált egy ingatlan vásárlása Budapesten. Ott szembesültem vele elsőnek, hogy az ingatlan messze több, mint az anyag, amiből áll, vagy a tér, amit lehatárol. A nyilvánvaló anyagi oldal mellett meg kellett válaszolni a kérdést a környékre, a méretre, a minőségre, de ezzel együtt egy életforma is kiválasztásra került. Ráadásul volt egy piaci, gazdasági és jogi környezet, ami szintén hatással volt ránk, és bizony figyelembe kellett venni. Óriási hatással volt rám az a felismerés, hogy mennyire élvezetesen összetett a téma, és feltöltött annak a gondolata, hogy milyen fontos és meghatározó az e téren született választás.

A kanyargós karrier úton

Talán nem leplek meg, hogy a széles érdeklődésem a téma iránt különféle területekre vitt. Voltam piackutató nemzetközi ingatlan tanácsadó cégnél, értékbecslő elsősorban jogilag kihívásos ingatlanokba fektető, majd azokat hasznosító magyar cégnél, de dolgoztam építőipari projektmenedzserként is mérnökirodában látva számos projektet és azok különböző fázisait.

Végül ingatlan tanácsadó és közvetítőként segítettem és segítem a mai napig magánszemélyek és cégek ingatlanos döntéseit: a kezdeti gondolkodás, stratégia kialakításától kezdve a konkrét folyamat megvalósításán át egészen a birtokátruházásig. Utamat segítette az évtizeden túlnyúló önismereti munka, melynek hála empatikusan és megértőn kezelem az emberi érzéseket, megmutatkozó értékrendeket és viselkedéseket.

Hinkel Szilvia ingatlan coach

Erős lényeglátó képességemnek hála szerteágazó tudásomból és tapasztalatomból az eszenciát adom át a hozzám fordulóknak, mérnöki rendszerszemléletemnek köszönhetően rendezett, érthető és emészthető formában.

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek az emberek életére oly nagy hatással lévő, ingatlanjukhoz kapcsolódó döntéseik meghozásában, az ehhez kapcsolódó, általában ritkán előforduló élethelyzetük megoldásában, támogathatom őket a hosszú távú jövőjük formálásában. Felemelő érzés látni, ahogy csökken az aggodalom és szorongás a beszélgetésünk nyomán, ahogy egyre tájékozottabban, magabiztosabban mozognak e témában.

Igen, végig lehet menni ezen a felelősségteljes, fontos úton, amit egy ingatlan értékesítése és/vagy vásárlása jelent könnyedén, nyugodtan a megfelelő tudás, cselekvés és támogatás mellett.