Ingatlan értékbecslés magabiztosan, nyugodtan
értékmeghatározás,  Ingatlan vásárlás,  Ingatlanos tudás

Ingatlan értékbecslés magabiztosan 1 – Amikor megkérdőjelez az ismerős

Olvasási idő: 2 perc

Képzeld el azt a szituációt, amikor boldogan meséled az ismerősödnek, hogy végre megtaláltátok Az ingatlant, és sikerült megállapodni. Nyilván az ismerős megkérdezi, hogy mit vásároltok és mennyiért. Majd vérmérséklettől függően diszkréten vagy erőteljesen elborzad, mert „te ilyen drágán készülsz vásárolni”.

Az izgalmas rész ez után jön: te hogy reagálod le ezt a vélemény nyilvánítást, és utána milyen gondolatok és érzések ébrednek benned.

A sokszor előforduló forgatókönyv…

Bár a helyszínen lesöpörted a véleményt, azért ott marad veled a kérdés. És elkezdesz tépelődni, kérdéseket feltenni magadnak. „Talán igaza van? Tényleg drágán készülök vásárolni?” Esetleg az önváddal, miszerint „már megint hülyeséget készülsz csinálni”. Vagy megjelenhet a düh, harag, hogy talán „átvernek”. Mindez szépen lassan formálódik sokszor inkább napok, mint órák alatt. Közben pedig halad a folyamat, meg éled (vagy inkább élnéd) a mindennapokat.

Tanácsadóként és közvetítőként már sokszor megtapasztaltam, hogy hova tudják magukat e kérdésekkel eljuttatni az emberek. Szívből nem kívánom neked ezeket az érzéseket, gondolatokat és elhamarkodott mondatokat, döntéseket.

(Épp az ilyen érzésekből fakadó visszatáncolásokra (is) találták ki a közvetítők az ajánlattétellel egyidőben fizetendő pénzt, mivel ennek az elvesztése döntésben tartó erőként stabilizálja a vevőt, és sokkal ritkábbá teszi a visszalépést.)

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

Egy másik forgatókönyv

De mi lenne, ha az ismerős felvetését nyugodtan, higgadtan és magabiztosan tudnád lereagálni? Ha biztosan tudnád, hogy jó döntést hoztál meg anyagi értelemben is? És nincs agyalás utána, kérdőjelek benned. Csak az öröm, hogy milyen klassz lesz a jövő. Miközben a figyelmedet, energiádat a következő fázis teendőire, tervezésére tudod irányítani, hiszen egy (vagy több) kéretlen vélemény, észrevétel nem fog kizökkenteni az egyensúlyodból, szépen haladsz tovább.

Ugye mennyivel könnyedebb ez a verzió?

Érd el a fent felvázolt nyugalmat és magabiztosságot

Nem csak kívánom neked, hogy a második forgatókönyv valósuljon meg, hanem szeretném a kezedbe adni a tudást is, amivel ezt valóban elérheted.

Ezért hoztam létre a Magabiztos ingatlanár meghatározás kurzust, hogy te is – hozzám hasonlóan – magabiztosan kezeld a kritikákat az áradra vonatkozóan. Hiszen a tudatosan, objektív alapokon meghatározott árral ezt éred el.

A kurzuson megtanulsz ingatlant elemezni és árazni, mivel átadom neked az elmúlt 9 évben összegyűlt tudásom és tapasztalatom esszenciáját.

Kérd az ingyenes tartalmat, az Útmutatót a magabiztos ingatlanár meghatározáshoz

Ha felkeltettem a kíváncsiságodat a fentiekkel, akkor azt javaslom, hogy kérdd, töltsd le és olvasd el az ingyenes Útmutatót, mely betekintést ad a sokkal részletesebb kurzusba.

Az olvasás közben, és az elkezdett számítás alatt tudni fogod, hogy szeretnél-e még több tudást. Ha megjelenik benned a vágy, akkor pedig szeretettel várlak az április közepén induló élő, online Magabiztos ingatlanár meghatározás – Nyugalom és megalapozott érv az ártárgyalás során kurzusra.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük