Tévhitek az ingatlanpiacon 4 - Én egy fillért sem költök már az ingatlanra
Ingatlan eladás,  Kategória nélküli

Tévhitek az ingatlanpiacon 4 – „Én már egy fillért sem költök az eladó ingatlanra”

Olvasási idő: 3,5 perc

Amikor pénzt szeretnénk kivenni valamiből, a legkevésbé sem arra gondolunk, hogy arra még költsünk. Teljesen megértem az érzést, a hozzáállást, amely a fenti mondat előhívja. És sokszor nem csak a pénzt értik alatta, hanem az időt és energiát, amit szintén el kellene költeniük az elvárt eredményért.

Ugyanakkor tudom, hogy milyen jelentős hatása van a sikeres értékesítésre, ezért nem szeretném, hogy te is ezzel hozd magad hátrányos helyzetbe. Nézzük is meg gyorsan a témát részleteiben.

A tévhitek az ingatlanpiacon sorozat előző része az árazáshoz kapcsolódó téves magabiztosságról szólt: „Tudok árazni, nézegetem már egy ideje a hirdetéseket”. Azt is szívből ajánlom elolvasásra.

„Egy fillért sem költök”

Valószínűleg nem a véletlen műve, hogy el szeretnél költözni. Nem itt képzeled el a jövődet, amit most csinálni kellene, az már nem téged fog szolgálni. Ráadásul rengeteg időt, energiát, pénzt, sőt valószínűleg stresszt is jelent. Szóval arra jutsz, hogy eszedben sincs ezzel foglalkozni.

Már ott laksz évek óta, talán észre sem veszed, hogy hiányzik egy szegélyléc, rikítóan csúnya a küszöb, koszos a fúga vagy lóg a karnis. Ha eddig nem csináltattad meg, akkor nyilván nem most fogod, amikor el akarsz költözni… Az évek óta felhalmozott cuccaidat is majd elintézed, miután eladtad.

Teljesen értem a logikát ebben a helyzetben és megértem az érzést. De lássuk, hogy miért érdemes mégis ezt újragondolnod.

A vevői szemszög - ne felejtsd el!

A leendő vevőd egy új otthont szeretne. Nem problémákat, javítandókat vagy takarítani valót. Egy rendezett, világos, hangulatos otthont, ahol el tudja képzelni az életüket. (Vagy befektetőnél egy könnyen kiadható bérleményt.)

Az előzőekben is megnevezett, jól látható kisebb-nagyobb hibák, illetve a rengeteg tárgy azonban hozzáad az ingatlan minőségéhez, hangulatához. Méghozzá a kritikus vevői nagyító alatt… Igen, jól érzed: ők is beárazzák a problémákat, és nem csak a pénzt számolják, hanem a macerát, az idegeskedést, időt, stb. Ráadásul ezek miatt kevésbé érzik jól magukat az eladó ingatlanodban – vagy az ő szemszögükből a lehetséges leendő otthonukban. Különösen nagy negatív hatása van a zsúfoltságnak, a sok tárgynak, akkor nem tudják belelátni a saját tárgyaikat és saját életüket.

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

Következmény rád nézve

Ha ingatlant szeretnél eladni, akkor bizonyára az érdekel, hogy ennek az egésznek milyen hatása van rád és a te életedre. Ha röviden akarok fogalmazni: kevesebb érdeklődő, hosszabb értékesítési idő és nagyobb alku.

Egy nem felkészített lakásról csak kevésbé vonzó képeket lehet készíteni, ami kevesebb érdeklődőt fog megfogni annyira, hogy telefonáljanak neked. Kinn az ingatlanban kisebb meggyőződés alakul ki bennük, hogy ez valóban az ő leendő ingatlanuk. De ha odaadod olcsóbban, akkor elgondolkodnak rajta…

Sőt, az energia és pénzspórolásoddal könnyen arra tereled az érdeklődődet, hogy ne a te ingatlanodat válassza ki. Vagy ha mégis, akkor nagyobb alkuval, mert beárazza azt, hogy miként érezte ott magát, milyen feladatok és költségek várnak rá. Utóbbiakat bő biztonsági tényezővel számolva…

Most akár néhány hónapot és többmilliót is spóroltam neked, hogy erre saját tapasztalatból rájöjj…

Akkor most mit csinálj?

Először is azt javaslom neked, hogy olvasd el az interjút, amit hivatásos ingatlanfelkészítővel, Fejes Melinda home stagerrel tartottam. Az ő tapasztalatai teljesen alátámasztják azt, hogy igenis nagyon jó befektetés az ingatlan professzionális felkészítése.

Ha nem vagy meggyőzve még utána sem, akkor javaslom a teljes interjút is meghallgatásra.

Ha még szükséged van megerősítésre vagy inspirációra, akkor javaslom, hogy menj fel valamelyik hirdetési portálra, és nézegess hirdetéseket olyan szemmel, hogy melyik fog meg, melyiknek milyen a minősége. Ha nincs kedved játszani ilyennel, és rögtön a minőséget szeretnéd látni, akkor ajánlom az Egylet ingatlanközvetítői közösség hirdetéseit.

Meg vagy győzve, de nem tudod, hogy mit csinálj?

A fentiek alapján már biztosan kezd kirajzolódni benned a kép, hogy mi lenne jó végeredménynek. És ilyenkor szokott jönni a kérdés: de hogyan érd el?

Jelenleg három utat látok e téren: 

Az első, hogy még vársz egy pár hetet, és megvárod az érkező vevővonzó hirdetés kurzusomat, amiben szó lesz nem csak az ingatlan felkészítéséről, de a konkrét hirdetési anyag elkészítéséről is. 

Második út, hogy felveszed velem a kapcsolatot, és egyéni és személyre szabott tanácsadás keretében elmondom, hogy milyen teendőket kell megcsinálnod. Sőt, el is készítem neked azt a hirdetést, amire csillogó hanggal hívnak majd fel az érdeklődők: „Mikor nézhetem meg?”

Harmadik út, hogy átadod az eladási folyamatot egy profinak, akinek köszönhetően minimális idő szükséges csak a részedről az eladási folyamathoz. Budapesti ingatlanod esetén én is állok a rendelkezésedre. Bátran vedd fel velem a kapcsolatot akár írásban a szilvia@hinkelsziliva.hu email címen vagy telefonon a +36 30 826 3014-es telefonszámon.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük