Ingatlanos tudás bővítése könyvekkel - az árazáshoz kapcsolódóan
Ingatlanos tudás,  ingatlanpiac,  Rólam

Ingatlanos tudás bővítés 1 – Első negyedév kiválasztott könyvei

Olvasási idő: 2 perc

Ha már ismersz, tudod, hogy nekem hobbim és szenvedélyem – az ingaltan mellett – a tanulás. Jelen cikkben szeretném veled megosztani, hogy ingatlanos témában milyen könyveket választottam magamnak az első negyedévben, melyekkel bővítem az ismereteimet, illetve inspirálódom belőlük.

Lássuk hát először, hogy milyen szempont szerint választottam.

Kiválasztás háttere:

Az év első képzését az ingatlanok árazásáról állítom össze. Ennek oka igen egyszerű: általában ez szokta a legtöbb „fejfájást” okozni mind az ingatlan eladásánál, mind a vásárlásánál. Hiszen– például a tőzsdei részvényekkel ellentétben – itt minden egyedi és ezáltal egyedi árazású, így nincs egy hely, ahova fellépve megtudnánk az aktuális piaci árát. De akkor honnan tudd mégis, mennyit ér az ingatlanod, mekkora összeggel számolhatsz? Vagy vásárlásnál mennyit ér a kiszemelt ingatlan?

Ezekre a nyugtalanító, nagyon fontos kérdésekre tudsz majd válaszolni tudni a képzésem nyomán. Iratkozz fel a hírlevelemre, és értesülj az elsők között, és élvezd a bennfentesek kedvezményét!

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

A fentiek alapján nem leplek meg, ha az ingatlan árazásához köthető könyveket választottam az első negyedévre. Lássuk hát, hogy miket választottam és miért:

Nemes Roland építőmérnök, ingatlanbefektető, akinek egyik erőssége az ingatlanok elemzése. A könyvtől inspirációt, további ötleteket várok arra vonatozóan, hogy még mi mindenre érdemes figyelni az árazáskor. Hiszen az árazás első lépése az ingatlan elemzése, tulajdonságainak, erősségeinek és gyengeségeinek megállapítása.

2. Nemes Roland: Hogyan vásároljunk jó helyen jó időben jó ingatlant?

Roland e könyvétől azt várom, hogy konkrétan az árazás terén ad további tudást, ötletet. Vagy legalábbis megfontolnivalót. Belelapozva a könyvbe úgy látom, hogy itt is számos lista vár rám, ami már a részletek figyelembevételéről is bőven szól.

Talán furcsának találod ezt a választást. Bevallom beleütköztem egy problémába, miszerint a saját ingatlanunk árazása, vagy egy olyané, amit épp megvenni készülünk, nem egy egyszerű objektív kérdés. Ellentétben azzal, amikor én külső szemlélőként, függetlenként árazom az ingatlanokat, nálad meg fognak jelenni az érzések, melyek módosítják a racionális megítélésed.

És felmerült bennem a kérdés, hogy miként tudnálak téged magadra, az érzéseidre felkészíteni, melyek biztosan ott lesznek az árazásnál. Hiszen veled van a remény, az álom, a bizakodás érzése. Vagy éppen a mohóság, a félelem. No meg a bizonytalanság. Bizony ezek sajátos szemüveget adnak… Így esélyed sincs az objektív árazásra.

Abban bízom, hogy e területen ez a sokak által ajánlott könyv a segítségemre lesz. Először, hogy megértsem az emberi psziché működését, amikor a pénz (méghozzá nagy összeg) szóba kerül. Másodszor, hogy az olvasottakat átszintetizálva magamon kiszűrjem neked mindazokat, amikről tudnod érdemes az ingatlan árazásánál.

Összefoglalva:

Alig várom, hogy a végére érjek a könyveknek! Nagyon szeretek olvasni, tanulni, de így, hogy rád gondolva haladok velük, még izgalmasabb az egész folyamat. Köszönöm az inspirációdat!

Ne feledd, iratkozz fel most a hírlevelemre, hogy ne maradj le se a képzésről, se a könyvekről érkező rövid összefoglalókról.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük