Eladva másfél hét alatt - Sikersztori kínálati piacon
Ingatlan eladás

ELADVA másfél hét alatt irányáron – Sikersztori kínálati piacon

Olvasási idő: 3 perc

„Hónapokba telik eladni az ingatlant” hangzik sokszor a kínálati piacon. Ami sok esetben fedi is a valóságot. Ám valljuk be, azért ez elkedvetlenítő (hogy finoman fogalmazzak)… Hiszen nem véletlenül szeretnéd eladni, így várhatóan még hónapokig nem tudsz továbblépni.

Szeretném megosztani tegnap zárult sikertörténetemet, hogy reményt, inspirációt s talán megoldást adjak a kezedbe: nem előírás, hogy ne tudd gyorsan eladni az ingatlanodat. És nem, ehhez nem szükséges áron alul kínálnod.

De lássuk is a történetet:

Az eladott ingatlan

Először mesélek az ingatlanról, hiszen sok múlik ezen. A felújítandó, 2 szobás lakás Budapest 7. kerületében fekszik 8 perc sétára a Blaha Lujza tértől. Szerencsére mind a környék, mind a ház rendezett, szép állapotú, ahova jó érzés hazatérni. 2. emeleten fekszik, északi fekvésével nem a világosak közé sorolható. Az alaprajza alapján kiválóan hasznosítható lakásról van szó.

Várható célközönség, és az ő jelenlétük a piacon

Mivel felújítandó ingatlanról van szó, ráadásul könnyen (akár rövid távon is) kiadható méretű, ezért az volt a vízióm, hogy befektető fogja megvenni. Érdemes tudni, hogy nagyon sok befektető „áll a partvonalon” a budapesti belvárosi és ahhoz közeli területen, és figyeli a piacot, az érkező lehetőségeke. És lecsapnak azokra, amikben látnak fantáziát ÉS reális az árazásuk.

Piaci szereplőként én is több jelöltet tudtam kapásból megszólítani. (Igen, ez a versenyelőny a közvetítőknél általában megvan a magánszemélyekhez képest. Ez elvitathatatlan. Cserébe mi ezekbe a kapcsolatokba időt, energiát, figyelmet teszünk.)

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

Meghirdetés előtt már két megtekintő

Az ügyfelemnek jeleztem, hogy kapásból tudok néhány jelöltet, akik közül ketten azonnal láttak benne fantáziát, és eljöttek megnézni. Mi kellett ehhez? Mivel keltettem fel az érdeklődésüket annyira, hogy esélyt adtak és időt szántak erre a lakásra?

Tulajdonképpen nem sok: méretezett alaprajz, néhány kulcsadat (mérőórák léte, méret, cím, emelet, ár) és itt volt virtuális bejárás is, mert az eladó ezzel foglalkozik, és megcsinálta maguknak. Ez utóbbinak köszönhetően gyakorlatilag semekkora meglepetés sem érte őket: pontosan tudták, hogy milyen állapotban van a lakás.

Ajánlatadás

Egy-két pontosító telefon és persze számolás után meg is érkezett a gyorsabbtól az ajánlat: Irányáron! Mivel reálisan áraztunk, így kijött a matek ezzel. Tehát a hirdetésig már el sem jutott a lakás…

Egy korábbi cikkemben összefoglaltam az értékbecslési módszereket, melyek segítségedre lehetnek neked is. Illetve budapesti és környező településeken szívesen segítek neked meghatározni azt az árat, amiért elmegy az ingatlanod, amivel számolni, tervezni tudsz.

Történet folytatása

Egy irányáras ajánlatnál nem igazán szokott felmerülni az a kérdés, hogy elfogadják-e az eladók. Naná, hogy Igen! volt a válaszuk. Az egyéb feltételek megbeszélésével is gördülékenyen haladtunk.

És tegnap megköttetett az üzlet: aláírták a felek az adásvételi szerződést. Mindkét fél boldogságára.

Történet tanulsága

Tudod, hogy mi a nagyszerű az eladó számára? Mivel az elején már tudta, hogy mivel számolhat, így mostanra ki tudták dolgozni a „hogyan tovább”-ot, amin nem kell módosítaniuk. Ráadásul várniuk sem kell hónapokat, míg „végre valahára” jön egy vevő, és megveszi. Egyszerűen, könnyedén tudnak egyik életszakaszból a következőbe átlépni.

Ha hosszú hónapokig húzódik egy eladás, akkor jó eséllyel alacsonyabb áron fog elkelni, mintha már az elején reálisan, és nem túlárazottan kerül a piacra. Tehát nem csak sok időt, de akár sok milliót is jelenthet a kezdeti túlzottan magas ár. (És akkor nem vettem bele, hogy egyelőre egy inkább csökkenő árú piacon vagyunk, tehát a veszteség most még nagyobb…)

Elakadtál? Jó lenne egy hozzáértővel beszélgetni a te ingatlanodról, hirdetésedről, élethelyzetedről és elképzeléseidről? Ha igen a válaszod, akkor szeretettel várlak egy egyéni coaching alkalmon, ahol megadom neked a szükséges válaszokat, visszajelzést, vagy épp felteszem az elgondolkodtató kérdést, ami tovább fog lendíteni. Szeretettel várlak!

Te inkább szeretnél egy hasonló eladási sikertörténetet magadnak a budapesti ingatlanoddal? Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot, beszélgessünk, és érjük el együtt a célodat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük