Ingatlan eladás előtti takarítási tippek
Ingatlan eladás

Eladás előtti takarítási tippek

Olvasási idő: 2,5 perc

Az ingatlan sikeres eladásához elengedhetetlen, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat az ingatlanban, hogy meglássák benne a leendő otthonukat.

Ehhez nagyban hozzájárulhatsz, ha alaposan kitakarítasz. Ezzel egyrészt növeled a jó érzésüket, másrészt nem terelődik el negatív irányba a figyelmük. (Senki sem szereti más koszát takarítani…)

Alábbi cikkben összeszedtem azokat a tippeket, melyeket hajlamosak vagyunk nem megcsinálni. Ne feledd, most nem egy hétvégi gyors takarításra van szükség!

Szeretnéd azt is tudni az 5 legfontosabb összetevőjét a sikeres eladásnak? Akkor ajánlom figyelmedbe egy korábbi blogcikkemet.

Kitakarított fugák

Elsőre talán nem tűnik jelentősnek ez a pont, de az. A teljes fürdőszoba és konyha összhatását javítja, ha a fúgák tiszták. Igen, tudom, macera a takarítása. Csináltam már. Gondolj arra, hogy ezzel is nagymértékben hozzájárulsz a sikeres eladáshoz. (Nyilván felújítandó ingatlannál nem indokolt ezt megcsinálni.)

Penészfoltok a kád/zuhany körül

Sajnos a nem penészedő lakásban is előfordul, hogy megjelennek azok a fránya fekete foltok a kád, illetve a zuhanytálca és a fal csatlakozásánál. Amellett, hogy mindenki tudja, hogy ez gyakori, kiábrándító. Kérlek, vegyél penészirtót, és használd. Ezen ne múljo

Tiszta üvegek, tükrök

Legyen minden üveg és tükör teljesen tiszta, hogy zavartalan legyen a látvány. Egy-egy zavaró folt, csík, por vagy kosz itt bizony nagyon látványos.

Kimosott függönyök

A függönyök nagyon sok port magukba zárnak. Éppen ezért, ha kimosod ezeket, akkor a lakás levegője valahogy könnyebb, frissebb lesz. Ami bizony szintén tudattalanul az érdeklődőid jó érzését fogja növelni.

El a zsírfoltokkal!

Egy zsírpöttyökkel tarkított konyha kedv lohasztó. Kérlek, töröld le hát mindenhonnan: csempéről, pultról, tűzhelyről, szagelszívóról, … mindenhonnan. Nézz alaposan körül, tudod, megéri suvickolni! Nagyon sok érseklődőnek kritikus pont a konyha. Tégy ott sokat a legjobb benyomásért.

Tetszik? Akkor légy rendszeres olvasóm. Iratkozz fel hírlevelemre!

Kapcsolók, konnektorok letörlése

A kapcsolól és konnektorok apró kiugró részein csodálatosan meg tud állni a por, amit jó, ha nagy takarításkor letörlünk… azt javaslom, hogy most menj végig ezeken is óvatosan és gumitalpú papucsban, és töröld le ezeket is. 

Viszlát a pókhálóknak – mindenhol ám!

Kérlek, mindenhol szedd le a pókhálókat, mert érdeklődői szemmel amellett, hogy kiábrándító, rögtön beindítja azt a számodra nem kívánt gondolatsort, hogy vajon mennyire volt itt takarítva az elmúlt x hónapban, és milyen „meglepetés” is várna itt rá, ha ezt az ingatlant választaná.

Igen, jól gondolod, nem csak a lakóteret szükséges ilyen szemmel végig nézned. Kiemelten fontos a pince, a melléképület, terasz és erkély, no meg a ház kívülről. Tudom, erdőben fekvő ingatlannál ez nagyon nehéz, de kérlek, akkor egy tollseprűvel a bejárás előtt szaladj végig rajta.

Bejárati ajtóig vezető rész is legyen tiszta, rendezett!

Figyelem, a bejárati ajtóig vezető út is már része az érdeklődő ingatlanodhoz kapcsolódó élményének. (Ami alapján egyrészt döntést hoz, másrészt árazza az ingatlanod.)

Mindenképp tedd rendbe az addig vezető utat, amennyire lehetőséged van rá. Egy söprögetés és a pókhálók leszedése mindenképp megcsinálandó, de bátran tégy ennél többet is.

Összegzés

A fentiekben összefoglaltam, hogy mik azok a területek, melyek fontosak és gyakran kimaradnak az eladás előtti általános takarításból. Természetesen ne állj meg itt! Bátran tégy ennél többet. Illetve ha soknak érzed, akkor hívj segítséget. Gondolj arra, hogy ez egy befektetés, ami sokszorosan meg fog térülni a magasabb eladási árnak köszönhetően. Sok sikert kívánok az eladáshoz! 

Ha tudni szeretnéd, hogy mi a top 3 ingyenes hirdetési mód, illetve mi a vevővonzó hirdetés 5 ismérve, akkor ajánlom korábbi blogcikkeimet a figyelmedbe.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük